BABY ON THE WAY — De studio en webshop zullen gesloten zijn van 28 juni t/m november 2024. Alle projecten worden in november terug opgestart. Dankjewel voor je geduld!
BABY ON THE WAY — De studio en webshop zullen gesloten zijn van 28 juni t/m november 2024. Alle projecten worden in november terug opgestart. Dankjewel voor je geduld!

Onze allereerste keramiek collectie.


.

in samenwerking met Atelier De Vonder

Bij To Remember vertrekt alles vanuit een grote liefde voor papier, ambacht en het vinden van schoonheid en kleine gelukjes in de dagdagelijkse dingen. Denk maar aan koffie in een mooie kop, een tafel dekken met je mooiste schaaltjes of vaasjes vullen met bloemetjes die je plukt langs de kant van de weg. 

De droom om een eigen keramiek collectie te ontwerpen lag er dus ook al jaren. Samen met Atelier De Vonder maakten we van deze droom werkelijkheid en ontwikkelden we To Remember’s allereerste keramiek collectie. We kozen voor items die eindeloos gecombineerd kunnen worden, in zachte kleuren en tijdloze vormen die passen in ieders interieur. Elk stuk is uniek, met de hand gemaakt en geproduceerd in beperkte oplage. 

 

Speciaal ontworpen voor …

 


De levensgenieter. 
De kleine gelukjes zoeker.
De liefhebber van al wat moois is.

 

We kozen voor items die fijn zijn om cadeau te geven of om jezelf te verwennen. Items die een mooi plekje krijgen op je kast en waarvan je niet per se een volledig servies van in huis hoeft te halen. Al kan en mag dat uiteraard wel!

Een arbeidsintensief proces —

 

Handgemaakt keramiek betekent niet alleen dat elk product uniek is in zijn vorm, afmetingen en afwerking, maar ook dat het een langdurig en langzaam proces is. Zo doorloopt elk stuk keramiek de volgende stappen: afwegen en kneden van klei, draaien, drogen, afdraaien en opnieuw drogen. Daarna gaat het een paar uur in de oven en als alles er mooi uit komt (wat ook een uitdaging is) wordt er geglazuurd en gaat het nog een laatste keer de oven in. Het maken van keramiek is een heel technisch en vaak ook onvoorspelbaar proces. Droog je te snel dan krijg je barstjes, is het te nat dan kan het kapot gaan in de oven. Kortom, het is een prachtige ambacht waar veel geduld voor nodig is, en laat Michelle van Atelier De Vonder daar nu net een krak in zijn.

 

Bestel je wat keramiek in onze shop? Dan pakken we het met veel liefde voor je in. Je ontvangt je keramiek in een prachtige, herbruikbare stoffen verpakking én je krijgt twee lekkere receptjes cadeau.

Ontdek hier onze keramiek collectie.

We hopen dat jij er net zo blij van wordt.

.

Deel je mooiste foto’s en genietmomentjes met ons
door ons te taggen op Instagram: @toremember.be.

Ontdek hier onze keramiek collectie.

We hopen dat jij er net zo blij van wordt.

.

Deel je mooiste foto’s en genietmomentjes met ons door ons te taggen op Instagram: @toremember.be.

beelden Atelier De Vonder: To Remember
beelden keramiek: Isabeau Reynvoet